DAMLA ÇİKOLATALI SİNEMA KEYFİ

2016-05-13
  • Porsiyon : 20
  • Hazırlama Süresi : 35 dk
  • Pişirme Süresi : 20 dk
  • Tamamlanma Süresi : 55 dk

Sinema başlamadan hemen önce hazır aldığımız ya da sandviç menülerin yanına ağzımız tatlansın diye eklemekten sakınmadığımız türden….

MALZEMELERİMİZ:

75 gram tereyağı

50 gram pudra şekeri,

1 adet yumurta sarısı

yarım paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı tarçın

150 gram un

1 ya da 1,5 çorba kaşığı süt

50 gram damla çikolata

30 gram iri dövülmüş ceviz

HAZIRLANMA DERECESİ ve SÜRESİ: 170 derece, 20 dakika

HAZIRLANIŞI: Tereyağı ve pudra şekerini iyice yoğurduktan sonra içerisine yumurta sarısı, vanilya, kabartma tozu, tarçını ekleyerek malzemenizi karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma ununuzu yavaş yavaş ekleyin. Elinize yapışmayacak, yumuşak kurabiye hamuru kıvamına getirene kadar yoğurun. Son olarak sütü hamur karışımına iyice yedirin. (Burada sütü hamurunuzun kıvamını bozmayacak şekilde kendiniz ayarlayın. Takriben 1 ya da 1,5 çorba kaşığı süt yeterli gelecektir.) Son olarak hamurunuza damla çikolata ve cevizi ekleyin. Hamuru silindir şekline getirip streç film yardımıyla sarın ve buzdolabına kaldırarak 20 dakika kadar soğumaya bırakın.

Bu sırada fırınınızı çalıştırın. Tepsinize yağlı kağıt serin ya da tepsinizi tereyağ ile yağlayın. Sonrasında dolaptan çıkardığınız hamurunuzu streç filmden dikatlice ayırıp keskin bir bıçak yardımıyla dilimlere kesin. Bu işlemi yaparken bıçağınızı unlarsanız hamurun şekli kesilirken bozulmaz .Fırın ısındıktan sonra dilimlenmiş kurabiye hamurunu tepsiye dizin ve fırına verin.

 

Ortalama Değerlendirme

(5 / 5)

5 5 26
Bu tarifi değerlendir

26 kişi bu tarifi değerlendirdi.

Benzer Tarifler:
  • Masum Kaçamak

  • TOZ PUDİNG İLE MUZLU KURABİYE

  • BÖĞÜRTLEN SOSLU KURABİYE

  • CEVİZLERİN DANSI

  • BEBEĞİMİN İLK KURABİYESİ:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir