KREMALI HAVUÇ ÇORBASI
2014-11-01- Hazırlama Süresi : 10 dk
- Pişirme Süresi : 1:10 saat
- Tamamlanma Süresi : 1:20 saat
Çorba her zaman kurtarıcımız olmuştur. Evde yemek yoksa, sevdiğimiz biri hastaysa, çocuklar yemek yemiyorsa ya da faydalı yemekler yemiyorsa… Bu çorba her evde her zaman bulunduğunu düşündüğüm malzemelerden oluşuyor. Evde olmaması muhtemel krema yerine de süt kullanabilirsiniz.
MALZEMELERİMİZ:
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ (zeytinyağ)
2 adet havuç
1 adet soğan
1 adet patates
et suyu ya da tavuk suyu eğer yoksa 1 litre su-1 adet et bulyon
1 kutu krema
tuz
karabiber
HAZIRLANMA SÜRESİ: 10 dakika hazırlama, 70 dakika pişme
HAZIRLANIŞI: Tereyağ ve sıvıyağı orta ateşte kızdırın; içerisine havuç, soğan ve patatesi dilimlenmiş şekilde ekleyerek tencerenizin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin. Malzeme yumuşadıktan sonra içerisine tavuk suyu ya da et suyu eğer yoksa 1 litre su ve et bulyonu ekleyerek 30 dakika daha pişirin. Pişen karışımı blendırdan geçirin. Tekrar ocağa koyup içerisine kremanızı, tuz ve isteğinize göre baharatlarınızı ekleyerek kaynatın.
DİKKAT EDİLMESİ ŞART PÜF NOKTALARI:
- Soğanları yanmamasına dikkat ederek yeteri kadar yağda kısık ateşte iyice kavurun. Bu sayede soğan kokusu çorbanızın asıl kokusunu bastırmamış olacaktır.
Yorum Sahibi: Murat on 21 Kasım 2014
Kızımın favorisi oldu:) Elinize sağlık