NADİDE KREM KARAMEL

2014-06-21
  • Hazırlama Süresi : 40 dk
  • Pişirme Süresi : 20 dk
  • Tamamlanma Süresi : 13:0 saat

 

 

IMG_0622AIMG_0629A

Yine az bulunan bir tatlı ve benim anneciğimin en sevdiği tatlı olduğu için en güzelini benim yapmam şart! Bu tatlımız ile ilgili karşılaşılan en büyük sorun yerken yumurta kokusu olmasıdır. Paylaştığım tarifi püf noktalarına ve hazırlanış şekline uyarak yaparsanız böyle bir sorunla karşılaşmayacaksınız. Dikkat ederseniz portakal ya da limon kabuğu rendesi kullanmadım; çünkü yumurta kokusunu engellemek için kullanılan bu yönteme burada ihtiyacınız yok.

MALZEMELERİMİZ:

1 lt süt

6 adet oda sıcaklığında yumurta

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Karamel için:

1 su bardağı şeker

7 yemek kaşığı su

HAZIRLANMA DERECESİ VE SÜRESİ:170 derece, 20 dakika

HAZIRLANIŞI: Karamel için çelik bir tavaya şekeri koyup üzerinde suyu gezdirin ve çok kısık ateşte karıştırmadan eritin. Kahverengiye dönünce yanmamasına dikkat ederek ocaktan alın ve malzemeyi, krem karamel için seçtiğiniz fırına dayanıklı kaselere paylaştırıp kaselerin dibine yayın.Sütün bir bardağını kaynatın.Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra vanilya ve soğuk sütü de ilave ederek çırpmaya devam edin.Sonrasında sıcak sütü yavaş yavaş eklerken el çırpıcısı ile hızla çırpın.Köpükleri alıp karışımı süzdükten sonra oluşan harcı kaselerinize bölüştürün. Tepsiye kaselerinizi dizdikten sonra kaselerin yarısına gelecek kadar kaynar su dökün. Önceden ısıtılmış fırına verin.Fırından aldıktan sonra 12 saat buzdolabında dinlendirin.Sonrasında küçük bir bıçağın ucuyla kaselerden ayırdığınız krem karamellerinizi bozulmadan ters çevirip tabağa alın.

DİKKAT EDİLMESİ ŞART PÜF NOKTALARI:

  • Karamel hazırlığı için çelik tencere seçersek, karışımı kaplara bölüştürdüğümüz sırada soğuyarak donmasını engellemiş oluruz.
  • Yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Krem karamelin içinde gözenek kalmamış olmalıdır.

 

 

Yemek Türü Tags: ,
Ortalama Değerlendirme

(4.8 / 5)

4.8 5 138
Bu tarifi değerlendir

138 kişi bu tarifi değerlendirdi.

Benzer Tarifler:
  • KEK KALIBINDA HALLEY PASTA

  • PAVLOVA

  • UN HELVASI

  • KOLAY KUP

  • ELMALI TURTA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir